Naar boven

Leveringsvoorwaarden

Q-Lens is zich er van bewust dat contactlenzen invloed kunnen hebben op de gezondheid van uw ogen. Daarom levert Q-Lens alle producten dan ook alleen onder de volgende voorwaarden:

  • De koper reeds naar tevredenheid de bestelde contactlenzen draagt.
  • Q-Lens levert de contactlenzen in overeenstemming met gegevens die door de koper zijn aangeleverd.
  • De lensgegevens die door de koper worden verstrekt correct zijn.
  • De lensgegevens die door de koper verstrekt niet ouder zijn dan 12 maanden.
  • Q-Lens staat in voor de kwaliteit van de door haar geleverd producten, maar is niet verantwoordelijk voor de verdraagzaamheid van de producten en de mogelijke gevolgen voor het oog.
  • Volg het advies van je oogarts of opticien/optometrist/contactlensspecialist indien hij het dragen van lenzen niet adviseert.


Prijzen en verzendkosten
De prijzen op de site zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten.
Uw bestelling is verzekerd tegen verlies en diefstal. De verzendkosten zijn afhankelijk van het totale gewicht, bestemmingsland en verpakkingsgrootte. De prijs en de verschillende opties worden duidelijk vooraf weergegeven tijdens het bestelproces.

Bruikbaar leveringsadres verplicht:
Een bruikbaar leveringadres is een adres waar iemand aanwezig is voor de aftekening bij ontvangst van de bestelling .
Kies eventueel voor een levering op uw werkadres of bij vrienden, buren of familie die zeker thuis zijn of bij een krantenwinkel of tankstation in uw buurt. Vergeet niet de betrokken persoon op de hoogte te brengen van de komst van de bestelling.


Na een meervoudig mislukte aanbiedpoging of de terbeschikkingstelling van 10 werkdagen in een afhaal-depot na de eerste mislukte aanbieding (afhankelijk van de voorwaarden voorzien door de transporteur, die kunnen variëren van land tot land) zal het pakje ons retour gestuurd worden en zal de waarde van uw bestelling als tegoed op uw rekening gezet worden. U zult dus genoodzaakt zijn om uw bestelling opnieuw in te geven.

Een nieuwe verzendkost zal dan telkens opnieuw in rekening gebracht worden en deze kost kan nooit teruggevorderd worden indien u geen bruikbaar leveradres opgaf. Het vermelden van een onbruikbaar, verkeerd of onvolledig adres (geen huis- of busnummer of het niet vermelden van eventuele toegangscodes om tot aan de brievenbus te kunnen geraken) zijn op verantwoordelijkheid van de besteller.

Bij annulatie van de bestelling na een “retour door onbruikbaar adres” zullen de gemaakte verzendkosten in mindering gebracht worden bij de terugbetaling van de bestelling.
Leveringsvertragingen door de transporteur zijn buiten onze wil en geven geen recht op schadevergoedingen.


Leveringstermijn.
95% van de bestellingen vertrekken binnen de 24u bij ons met een levertijd binnen de 10-15 werkdagen. Informatie betreffende de leveringen kan enkel via ons of de transporteur bekomen worden. (zie contactgegevens TNT) Goederen in voorraad en besteld (en betaald) voor 14u zullen meestal de dag zelf nog vertrekken. Voor contactlenzen die niet in voorraad zijn moet u rekenen op een bijkomende levertermijn van 1-4 werkdagen.

Gebruiksvoorwaarden

Zachte contactlenzen zijn geschikt voor de optische gezichtscorrectie van personen met gezonde ogen. In het belang van de gezondheid van uw ogen, dient u zich te houden aan het vervangingsschema.
  • Dagelijks dragen (minder dan 24 uur, niet tijdens het slapen) OF
  • Permanent dragen (van 1 tot 7 dagen, van 1 tot 30 dagen, ook tijdens de slaap)
WAARSCHUWING: Indien dagelijks dragen is aanbevolen, moeten de lenzen worden uitgenomen voor het slapen gaan. Niet iedereen kan contactlenzen permanent dragen, zelfs al doen zich geen problemen voor bij het dagelijks dragen van hetzelfde lenstype. Begin niet met permanent gebruik zonder voorafgaande toestemming van uw contactlensspecialist. Overschrijd nooit de voorgeschreven draagtijd, zelfs als u geen hinder ondervindt van het dragen van uw lenzen. Bij het permanent dragen van contactlenzen is er een groter risico op oogproblemen. De problemen omvatten corneale veranderingen, die kunnen leiden tot de onmogelijkheid lenzen te dragen, irritatie en oog-ontstekingen. Daarom zijn regelmatige controles bij de contactlensspecialist van belang. Was ook altijd grondig de handen bij het aan-en uitdoen van uw lenzen.

CE-product- en gebruiksinformatie

Letterlijk staat CE voor ”Europese Conformiteit.” Producten die een CE-kenteken dragen, beantwoorden aan de hoogste eisen die kunnen worden gesteld aan kwaliteit en fabricage. Alle contactlenzen die Q-Lens levert aan de consument voldoen aan deze eisen. In het geval een CE-kenteken op contactlenzen is aangebracht, betekent dit dat deze producten conform zijn met de Europese richtlijn 93/42/EEC betreffende de Medische Hulpmiddelen (Medical Device Directive). Volgens de Richtlijn Medische Hulpmiddelen dienen contactlensdragers van geschikte instructies te worden voorzien. Gelieve daarom deze tekst aandachtig te bestuderen voordat u uw contactlenzen gaat gebruiken.

Betalingen.

De betalingen gebeuren online (Visa – Mastercard – PayPal - Ideal – ING Homebank – KBC online – Dexia Direct Net ) en worden beveiligd en vinden plaats op een secure server van de Europese marktleider Ogone.
Meer info op http://www.ogone.be

Niet goed - geld terug garantie (verzakingsrecht).

Indien je niet tevreden bent over je bestelling en alles wenst terug te sturen (enkel geldig op ongeopende, onbeschadigde en onbeschreven verpakkingen en met uitzondering van maatwerk (alles wat speciaal voor u in productie gaat bij de fabrikant en wat ook niet teruggestuurd kan worden)), dan kan dat door alles in een stevige verpakking en per aangetekende zending op eigen kosten terug te sturen binnen de 14 dagen na ontvangst naar "Q-LENS payback-office,Leuvensesteenweg 109, 3290 DIEST , België" met duidelijke vermelding van uw bestelnummer en bankgegevens (IBAN en BIC-nummer ) en dan zorgen we na ontvangst van de terugzending voor de terugbetaling van de goederen binnen de 30 dagen. Terugzendingen zonder de juiste bankgegevens kunnen niet in behandeling genomen worden.

Betwistingen.

Elke betwisting is onderworpen aan de bevoegdheid van de rechtbank van het arrondissement van de leverancier waar de hoofdzetel van de maatschappij gevestigd is. Alleen het Belgische recht is van toepassing.

Contact informatie.

• Via het contactformulier kan u contact met ons opnemen.

Versie 22/08/2012

Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten.